Cele mai mari societăți secrete care au existat vreodată

0
6670
20

Ordinul Ermetic al Golden Dawn

Ordinul Ermetic al Golden Dawn

Cunoscut si sub numele de Golden Dawn, acesta a fost un „ordin magic”, activ in Marea Britanie in secolele 19 si 20, care practica dezvoltarea spirituala. Acesta a fost unul dintre cele mai mari influente unice pe ocultismul western al secolului 20.

19

Societatea Silvicultorilor

Societatea Silvicultorilor

Societatea Silvicultorilor Prietenosi este o societate britanica prietenoasa care s-a format in 1834, ca Ordinul Antic al Silvicultorilor. Desi nu este la fel de secret sau de misterios ca alte societati, faptul ca are peste 70.000 de membri puternici isi merita mentiunea. In ceea ce priveste scopul, aceasta societate urmareste in primul rand sa ofere polite de asigurare membrilor sai.

18

Illuminati

Illuminati

“Illuminati” se refera de obicei la diverse organizatii care pretind a avea legaturi nefondate cu originalul (si foarte realul) Illuminati-ul bavarez sau alte societati similare secrete, adesea pretinzand sa conspire controlul afacerilor mondiale prin evenimente planificate si „plantarea” de agenti in guvern si corporatii pentru a stabili o Noua Ordine Mondiala si sa castige mai multa putere politica si influenta. Centrul unor teorii conspirative elaborate cunoscute, Illuminati a fost descris ca cel care sta in umbra si trage sforile si parghiile puterii in zeci de romane, filme, emisiuni de televiziune, benzi desenate, jocuri video si videoclipuri muzicale.

17

Cavalerii lui Columb

Cavalerii lui Columb

Cavalerii lui Columb este cea mai mare retea de oameni catolici si a familiilor lor din intreaga lume. Fondata in 1882, cele mai multe ritualuri pe care aceasta organizatie le practica sunt modelate dupa cele ale Lojei Masonice. Astazi are peste 11.000 de membri pe tot globul si se mandreste cu politele de asigurare pe care le ofera membrilor sai.

16

Cavalerii lui Pythias

Cavalerii lui Pythias

Cavalerii lui Pythias a fost prima organizatie fraterna care a primit acordul printr-un act al Congresului Statelor Unite. Ea a fost fondata de Justus H. Rathbone care a fost inspirat de o opera a poetului irlandez John Banim despre legenda lui Damon si Pythias. Un membru trebuie sa aibe cel putin 18 ani. Nu poate fi jucator sau implicat in droguri ilegale sau alcool si trebuie sa aibe credinta intr-o Fiinta Suprema.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.