Cele mai mari societăți secrete care au existat vreodată

0
6670
10

Ordinul Imbunatatit al Oamenilor Rosii

Ordinul Imbunatatit al Oamenilor Rosii

Ordinul Imbunatatit al Oamenilor Rosii a fost fondat pe 16 decembrie 1773 de unii membri ai Fiii Libertatii pentru a promova libertatea, precum si de a contesta tirania monarhiei Angliei. De-a lungul Razboiului Revolutionar, membrii organizatiei s-au alaturat Armatei Continentale pentru a dobori coroana engleza.

9

Ordinul Antic Arab al Nobililor Altarului Mistic

Ordinul Antic Arab al Nobililor Altarului Mistic

Cunoscut si sub numele de Shriners si prescurtat A.A.O.N.M.S., ei au fost fondat in 1870 si sunt un organism anexat la Francmasonerie. In 2010, ordinul arabic cat si cei din America de Nord si-au schimbat numele in Shriners International, acoperind acum peste 200 de temple (locatii) in America de Nord, America de Sud, Europa si Asia de Sud-Est.

8

Padurarii

Padurarii

Fondat in 1883 de catre Joseph Cullen Root, Padurarii este unul dintre cele mai mari societati de beneficii fratesti de astazi, cu aproximativ 845.000 membri in intreaga lume. Membrii acestei organizatii sunt numiti „Vecini” si efectueaza proiecte fraterne pentru diverse comunitati. Serviciile sale includ donarea de echipamente pentru politie, pompieri si a unitatilor de salvare, precum si furnizarea de asistenta pentru persoanele in varsta, orfani si victime ale dezastrelor.

7

Cavalerii Vulturului de Aur

Cavalerii Vulturului de Aur

Cavalerii Vulturului de Aur este o societate cu beneficii fraterne infiintat in Baltimore, Maryland in 1873. In jurul anului 1900, aceasta organizatie era activa in peste 20 de state cu aproximativ 20.000 de membri. Declinul acesteia a inceput in anii 1943-1944, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

6

Ordo Templi Orientis

Ordo Templi Orientis

Ordo Templi Orientis sau Ordinul Templului de Est a fost fondat la inceputul secolului 20 ca o organizatie internationala fraterna si religioasa dedicata in a avea Legea Thelma ca principiu calauzitor. Calitatea de membru in aceasta societate este ca in Francmasonerie unde sistemul de initiere este urmat de o serie de ritualuri secrete. Scopul sistemului este de a consolida legaturile fratesti precum si de a introduce invataturile sale spirituale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.